Konyha és Étkezde infrastrukturális fejlesztése Taktaharkány Nagyközségben
Kedvezményezett:
Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata
A fejlesztés tárgya:

Konyha és Étkezde infrastrukturális fejlesztése Taktaharkány Nagyközségben

A szerződött támogatás összege összesen: 36 144 600 Ft
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21
A projekt tervezett befejezési dátuma 2025.05.31

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A kedvezményezett Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.1.1-21 kódszámú, a „Helyi gazdaságfejlesztés” című felhívás keretében nyert támogatást. A projekt keretében a Taktaharkány nagyközségben található konyha átalakítása, valamint a konyhai eszközeinek korszerűsítése tervezett.
Taktaharkányban az egyetlen szociális és közétkeztetést biztosító intézmény a fejlesztéssel érintett Konyha és Étkezde, amely gondoskodik a helyi gyermekek, idősek, egyéb szociálisan rászorulók étkeztetéséről.
A fejlesztéssel érintett konyha Taktaharkányban a Magtár utcai 867 helyrajzi számú ingatlanon található, az épület 1971-ben épült. Azóta több kisebb felújításon esett át. Az épület átalakítása több okból szükséges: ahhoz, hogy a jogszabályi feltételeknek megfeleljen és az üzemeltető a megfelelő működtetést biztosítani tudja, szükségessé vált a fekete és fehér mosogató alapterületének növelése. Ezen kívül szükséges a teljes épület hőszigetelése, valamint a szélfogó nyílászáróinak cseréje. Továbbá jelenleg nincs ételkiadó helyiség, az ételkiadó ablak a kültérre nyílik, így a helyiség a hideg időben folyamatosan kihűl, nyáron a nagy melegben pedig túlmelegszik, ezért szükséges lenne egy zárt ételkiadó kialakítására. A nyitott ételkiadó rész oldalról történő zárásával egy „zsilipet” létrehozva a kiadó ablak előtt orvosolható a probléma. Nem utolsó sorban a szociális étkezésben részt vevő időseknek és vendégétkezőknek így nem az udvaron kell várakozniuk, hanem zárt helyiségben, amely az ő komfortérzetüket is növelik. Az átalakítás részeként az étkező helyiség rovására növelésre kerül a fekete és fehér mosogató alapterülete egy válaszfal áthelyezésével, a megfelelő működtetés biztosítása érdekében.
A beruházás során újabb napcellák kerülnek kialakításra a már meglévő napkollektor mellett, növelve ezzel az újrahasznosított energia arányát. A kerítés felújítása is szükséges, mivel jelenlegi állapotában balesetveszélyes.
A konyha eszközei elavultak, korszerűtlenek, sok esetben használhatatlanok, ezért indokolt a legfontosabb tárgyi eszközök cseréje, beszerzése, pótlása. Évek óta csak a legsürgetőbb, főként a forgó eszközök cseréje történt meg. A konyha minőségi működésének érdekében azonban elengedhetetlen a projektben tervezett eszközök beszerzése.
A fejlesztés célja a helyben nyújtott közétkeztetési szolgáltatás minőségi fejlesztése, közvetve a helyi termelők piacra jutásának segítése. A társadalmi haszna a projektnek, hogy a helyi lakosok jobb minőségű közétkeztetési szolgáltatást vehetnek igénybe a projekt befejezését követően. A közétkeztetés biztosítása a pályázó helyi önkormányzatok feladata.

 


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató