Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért

Pályázat címe: „KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK A KÖZNEVELÉS EREDMÉNYESSÉGÉÉRT – A Taktaköz gyermekeiért”
Pályázati azonosító: EFOP – 3.3.2 – 16 – 2016 – 00220
Támogatás összege: 23,63 M Ft
Pályázat megvalósításának kezdete: 2018. január 01.
Pályázat megvalósításának befejezése: 2021. március 31.
Támogatás mértéke: 100 %
Megvalósítási helyszínek:
- Apáczai Csere János Általános Iskola, 3922 Taktaharkány, Vörösmarty u. 8.
- Nagyközségi Könyvtár, 3922 Taktaharkány, Béke u. 21.
Kedvezményezett neve: Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata

Projekt bemutatása

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata a megvalósuló projekttel a bevont gyermekek és fiatalok személyiségfejlődését kívánja elősegíteni, továbbá támogatja képességeik kibontakoztatását, önbizalmuk növelését. A projekt megvalósítása során hozzájárulunk az előítéletesség csökkentéséhez, a szociokulturális hátrányok csökkentéséhez. Fejlesztjük a gyermekek kreativitását, kapcsolatteremtő-, önkifejező-, problémamegoldó és konfliktuskezelési képességét.
A szakkörökön elsajátított ismeretekkel több esélyük lesz a sikeres továbbtanulásra. A kompetencia felméréseik eredménye javul.
Közvetlen célunk 11 programelem megvalósításával (pl. szakkörök, témanapok, kulturális órák, családi napok stb.) a kompetenciák fejlesztése.
Elsődleges célcsoportunk a köznevelésben résztvevő 7-24 éves gyermekek és tanulók. Ezen kívül megszólítjuk az óvodásokat és az iskolás gyermekek szüleit és családját is.


KÉPGALÉRIA


SAJTÓKÖZLEMÉNY

„KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK A KÖZNEVELÉS EREDMÉNYESSÉGÉÉRT – A Taktaköz gyermekeiért”

A Széchenyi 2020 program keretében Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázatot nyert EFOP – 3.3.2 – 16 – 2016 – 00220 azonosító számon – KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK A KÖZNEVELÉS EREDMÉNYESSÉGÉÉRT – A Taktaköz gyermekeiért címmel. Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata a projekt eredményeként 23,63 M Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.

A projekt megvalósítási időszaka: 2018. január 01.- 2021. március 31.

Hosszú távú célunk az, hogy megvalósul a térségben élő gyermekek kompetenciafejlesztése, az „Életre nevelés”, az egyéni képességek, készségek személyre szabott fejlesztése. Tanulóink a projektnek köszönhetően tudatosabban figyelnek majd az egészséges életmódra, arra, hogyan óvják környezetüket. Kevesebb konfliktusuk lesz és tudatosabban tervezik majd meg a jövőjüket.
A projekt hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkenéséhez, elősegíti a köznevelés eredményességét a formális és nem formális tanulási alkalmakkal.

Vissza a pályázatokhoz


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató