Taktaközi közösségekért

Pályázat címe: Taktaközi közösségekért
Pályázati azonosító szám: EFOP – 1.3.5-16-2016-00039
Támogatás összege: 25 M Ft
Pályázat megvalósításának kezdete: 2017. április 01.
Pályázat megvalósításának befejezése: 2020. március 01.
Támogatás mértéke: 100 %

Kedvezményezett neve: Taktaharkányi Civilek Szövetsége

Projekt bemutatása
A Taktaközi közösségekért című projekt célja, a célcsoport közösségi életének minőségi megreformálása, egy új együttműködési forma kialakítása közöttük szervezeti irányítással. Célunk a fiatalok, a családok, a friss nyugdíjasok önkéntes közéleti szerepvállalás erősítésével, a generációk közötti együttműködésével elősegíteni a területi és társadalmi kiegyenlítődést. Olyan emberek megszólítása a cél, akik számára motivációt jelent a kapcsolatépítés, a társadalmi hasznosság, az összetartozás erősítése. Azon hátrányos helyzetű emberek felkutatása és kiemelése, akik küzdeni szeretnének a társadalmi előítéletességgel, tetteikkel akarják bizonyítani, hogy nem érdemes általánosítani. Kiemelt feladata a romák és mélyszegénységben élők, a nők, a gyermekek, és az idősek fejlesztése, a hátrányos helyzetük csökkentése. Ehhez nyújt alapot a Helyi Esélyegyenlőségi Programban meghatározott hátrányos helyzetűek csoportjai.

A projektben megvalósításra kerülnek évente 5 nagyrendezvény, klubfoglalkozások, korrepetálás, és önkéntesek bevonása a megvalósítási munkába.


KÉPGALÉRIA»


SAJTÓKÖZLEMÉNY
„Taktaközi közösségekért”
A Taktaharkányi Civilek Szövetsége sikeresen pályázatot nyert EFOP –1.3.5-16-2016-00039 azonosító számon –Taktaköz közösségeiért címmel. A Taktaharkányi Civilek Szövetsége a projekt eredményeként 25 M Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.
A projekt megvalósítási időszaka: 2017. április 01.- 2020. március 01.
Hosszú távú célunk az, hogy megvalósul a térségben élő hátrányos helyzetűek esélyegyenlőséghez való hozzáférése és kiemelkedése a szociálisan nehéz helyzetből. A közösségek társadalmi szerepvállalása és közösségi cselekvése nő. Erősödik az összefogás és összetartozás érzete.  A projekt hozzájárul a sportprogramok hozzáféréséhez, a pozitív diszkriminációhoz, a közösségi élet javulásához, az egészségfejlesztés, a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a kulturális és közművelődési szolgáltatásokon keresztül.

 

Vissza a pályázatokhoz

 

 

 


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató