Vízelvezető-Hálózat Fejlesztése


Képgaléria

Képgaléria 1
Képgaléria 2
Képgaléria 3

A projekt megnevezése: BELTERÜLET VÉDELMÉT SZOLGÁLÓ VÍZELVEZETŐ-HÁLÓZAT FEJLESZTÉSE, REKONSTRUKCIÓJA TAKTAHARKÁNY NAGYKÖZSÉGBEN A BELVÍZ- ÉS HELYI VÍZKÁR VESZÉLYEZTETETTSÉGÉNEK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN
Támogatás összege: 150.000.000 Ft
A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-BO1-2017-00014
Kedvezményezett: Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata.
Támogatás mértéke: 100%
A projekt kezdete: 2018. 04. 01.
A projekt befejezése: 2021. 10. 31.

Taktaharkány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Taktaköz és a Harangod kistájak találkozásánál helyezkedik el. Taktaharkányban csatlakozik be a Harangod-patak a Taktába, azaz a Takta-övcsatornába. A település területének alakulását a vizek járása határozta meg. Miskolctól 25 km, Szerencstől 10 km, Tiszaújvárostól 23 km távolságra található, a világörökséghez tartozó Tokaj-Hegyalja mellett. Területe 3913 ha, amelynek belterületén 1322 db lakás található, ahol 3634 lakos él. Az infrastrukturális létesítmények közül az elektromos, ivóvíz, gáz és szennyvízhálózat kiépített, az úthálózat nagy része pedig burkolt. A terepszint a belterületen ~93,00 – 113,00 mBf között változik. A település a Szerencs-Takta vízrendszer területén helyezkedik el.
A Szerencs-Takta vízgyűjtő területén a változatos természeti-földrajzi viszonyok két alapvető talajtípus kialakulását segítették elő. A magas, hegyvidéki területeken a növényborítottsághoz igazodóan az erdő talajok (barna erdőtalajok), a periférikus tájakon a mezőségi talajok (agyagos-löszös lejtőüledék) jellemzőek. Fejlesztés területének helyrajzi szám kimutatása Helyrajzi szám Utca neve 229 Megyaszói utca 282/2 Megyaszói utca 1/a 889/1 Vörösmarty utca 891/4 Vörösmarty utca 8 413 Alkotmány utca 709/1 Bartók B. utca 942 Bem utca 1021 Béke utca 555 Dózsa Gy. U. 1150/4 Honvéd utca 990/2
Rákóczi utca A településen a csapadékvíz elvezetés nincs rendszerbe foglalva. A föld medrek elfajultak, feltöltődtek, és így a megfelelő befogadó képességgel nem rendelkeznek, és a vízelvezetést nem biztosítják. Az érintett utcákban vízelvezetők fenti körülmények megszüntetésének érdekében történő füvesített föld illetve burkolt mederrel történő műszaki kialakítása biztosítani hivatott a település kulturált, esztétikus megjelenését, és a meglévő esetenként szikkasztó rendszerű árkokban kialakuló pangó vizek megszüntetését. A beruházás megvalósításával elkerülhetőek a káros elöntések, és megszűnnek a nagy értékű magán és önkormányzati tulajdonú építmények felszíni vizek által történő veszélyeztetettsége.
A beruházás a Helyi Esélyegyenlőségi Program figyelembevételével került megtervezésre. A közvetlen és konkrét fejlesztési célokon keresztül biztosítható - az Önkormányzat azon meggyőződése -, hogy a környezet állapotának minőségi javulása, a település környezetminőségének jobbá tételének záloga a tiszta környezet megteremtése, mely pozitívan hat a lakosság közérzetére, egészségi állapotára, életminőségére. A község esztétikai értékének javítása, növelése által elérhető a lakosság lakóhelye értékei iránti felelősségérzetének fejlesztése, ezáltal a társadalmi kohézió szorosabbá válása. Ez utóbbi magában hordozza az esélyegyenlőség feltételeinek teljesülését is.

Megvalósítás helyszínei:
Megyaszói utca
Vörösmarty utca
Alkotmány utca
Bartók Béla utca
Bem utca
Béke utca
Honvéd utca
Rákóczi utca

Vissza a pályázatokhoz


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató