Idősek nappali ellátásának bővítése Taktaharkányban
Kedvezményezett:
Dél-Zempléni Szociális Önkormányzati Társulás
Projekt címe: Idősek nappali ellátásának bővítése Taktaharkányban
Támogatás összege:  
Támogatás intenzitása: 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026. március 31.
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00004

 A projekt bemutatása

A projekt elsődleges célja Taktaharkány Nagyközségben a Dél-Zempléni Szociális Önkormányzati Társulás fenntartásában a településen meglévő szociális szolgáltatások fejlesztése, felújítása, korszerűsítése, és a minőségi ellátáshoz szükséges eszközök beszerzése.
A fejlesztés által a jelenlegi túlzsúfolt épületből ingatlankiváltással egy korszerűbb, idősek nappali ellátására alkalmas, tálaló -és melegtőkonyhával ellátott intézményt hozunk létre, mely megkönnyíti a mindennapi hatékony szakmai munka megvalósulását. 
A projekt specifikus célkitűzése a társadalmi kohézió erősítése, a vonzó társadalmi, gazdasági lakókörnyezet kialakítása. Az intézmény fejlesztése elősegíti a település fejlődését, az életszínvonal javulását és a község élhetőségének javítását.
A projekt megvalósulásával javulnak az ellátási körülmények, valamint az ott dolgozók munkakörülményei is. Megfelelő speciális helyiségek kerülnek létrehozásra, melyek segítik az intézmény mindennapi munkáját, a gondozás folyamatosságát, mely az ellátottak számára fizikai és érzelmi biztonságot nyújt.
Célcsoportunk a magasabb szükségletű személyek, akiknek helyzetüknél fogva szükségük van segítségre. Annak vonzatában, hogy az intézményben elsősorban Taktaharkány Nagyközség idősei részesülnek ellátásban, ők és családjaik a projekt elsődleges, közvetlen célcsoportjai.

Az épület tervezése során nagy hangsúly helyeződött a környezetvédelmi, esélyegyenlőségi szempontok érvényesítésére is. Az épület akadálymentesítése, valamint megújuló energiaforrással való ellátása lehetővé teszi mindezt. A fejlesztés eredményeként nem csupán egy új beruházás valósul meg, de lehetőséget is nyújt a foglalkoztatás bővítésére is.


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató