Belterületi utak fejlesztése Taktaharkányban
Kedvezményezett:
Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata
A fejlesztés tárgya:

Belterületi utak fejlesztése Taktaharkányban

A szerződött támogatás összege összesen: 99 916 600 Ft
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21
A projekt tervezett befejezési dátuma 2024.09.30.

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A kedvezményezett Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.3-21 kódszámú, a „Belterületi közutak fejlesztése” című felhívás keretében nyert támogatást. A projekt keretében a Taktaharkány nagyközségben található Honvéd és Vörösmarty utcák bizonyos szakaszainak korszerűsítése tervezett.
A fejlesztés fő célja Taktaharkány nagyközség belterületén belül a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése, a helyi önkormányzat jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan 2 db önkormányzati tulajdonú közút - Honvéd utca, Vörösmarty utca - bizonyos útszakaszainak korszerűsítésével.
A Honvéd utca a településről kivezető út dél-kelet irányba Taktakenéz felé. A település irányában az út kettéágazik és rávezet a településközpont felé található Kazinczy és Béke utcákra, amelyek a 37-es főút felé vezet. A fejlesztendő útszakaszba 5 utca csatlakozik be. A település lakó- és kiszolgáló útjainak forgalmát összegyűjtve vezetik a település főúthálózatára. A Vörösmarty utca a Honvéd utca folytatása a településközpont felé, amely rávezet a település főutcájának számító Kazinczy utcára, mely a 37- es főútba csatlakozik be. A fejlesztendő útba 6 utca csatlakozik be. A település lakó- és kiszolgáló útjainak forgalmát összegyűjtve vezetik a település főúthálózatára.
A projekt keretében közlekedésbiztonsági célú fejlesztés is történik. Kettő sebességcsökkentő küszöb kerül kialakítása, amelyen csak mérsékelt sebességgel lehetséges az áthaladás, így csillapítja a forgalmat. Továbbá kettő napelemes sebességmérő tábla kerül kihelyezésre az érintett útszakaszokon, a helyi közintézmények közvetlen környezetében.
A közösségi közlekedés fejlesztésén túl a projektnek köszönhetően javul a közintézmények megközelíthetősége, hozzájárul a fenntartható közlekedési módok fejlesztésének elősegítéséhez azáltal, hogy a kerékpárral közlekedők számára is könnyebb és biztonságosabbá válik a közlekedés.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. szeptember 30.

 


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató