Magyar Hősök Emlékünnepe Taktaharkányban KÉPEK

2017. május 28-án, vasárnap rendezte meg Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata megemlékezését a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából.

Az emlékünnepen dr. Szemán Ákos polgármester mondott ünnepi beszédet, melyben ismertette a hősök emlékünnepét elrendelő törvényt, melyet 2001-ben az első Orbán-kormány idején fogadott el az Országgyűlés, illetve két korábbi törvényt, egy 1917-es és egy 1924-es törvényt is megemlített. Ismertette az emberveszteségeket és megemlékezett a világháborúk hőseiről, áldozatairól és az azt megelőző 1000 év magyar harcainak hőseiről is.Felsorolta az emléktáblákon olvasható neveket, ismertette az emlékmű felállításának körülményeit. Elmondta, hogy Magyarország dolga ma is az, mint oly sokszor a történelmünk során, az, hogy védjük magunkat és példát mutatva védjük Európát is.

A polgármesteri beszéd után Kocsis Sándor római katolikus plébános, majd Csejoszki Szabolcs görög katolikus parókus igei szolgálata következett.

A beszédeket műsor követte, melyben Nagy Áron általános iskolai tanuló, majd Bárány Zoltán vezetésével a Taktaharkányi Népdalkör és Nagy Attila karnagy vezetésével a Taktaharkány Községi Kórus működött közre.

A megemlékezést koszorúzás zárta. Koszorút helyezett el Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata, a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola, a Szivárvány Napközi Otthonos Egységes Óvoda-Bölcsőde, a Taktaharkányi Római Katolikus Egyházközség, a Taktaharkányi Görög Katolikus Egyházközség, a Taktaharkányi Református Egyházközség, a Taktaharkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Szabó család és a Diószegi család, valamint virágot helyeztek el az emlékező közönség soraiból többen.

Vissza a főoldalra»














www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

© 2014-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.