Megújult a Tájház a Múzeumok Éjszakájára/ KÉPEK
Dr. Szemán Ákos polgármester ötlete alapján Nagy Attiláné önkormányzati képviselő szervezésével, nagyrészt szünidejüket töltő pedagógusok és önkormányzati dolgozók részvételével kezdődtek el az idei munkálatok 2017. június 19-én az 1784-ben épült Tájházon, aminek kivitelezéséhez kicsik és nagyok együttes erővel mozdultak meg. Rengeteg munkával – rövidnek mondható – öt nap alatt, szemet gyönyörködtető állapotba került a Tájház és annak udvara. Rengetegen segítették régi tárgyakkal, ötletekkel berendezni az épületet és kívülről is ráfért a tatarozás, ugyanis a hosszú idő nem kímélte a több mint kétszáz éves épületet.Az utolsó simítások elvégzése előtt egy művész tanárt és házastársát köszönthettünk a helyszínen, akik szemügyre vételezés után elismerő szavakkal illeték a község büszkeségét, véleményük szerint kevés ilyen állapotú és szépen felszerelt tájházat láttak országunkban.

A házhoz fonott, fűz kerítés is épült, mely az eredeti állapot helyreállítását célozta. 2015-ben az udvaron sikerült egy régi tűzoltókocsit, szekeret és ekét elhelyezni, 2016-ban a Tájház nádteteje újult meg, valamint hátsó nádkerítés létesült, azonban a mostani munka volt az, amely a berendezéssel, valamint a festési munkálatokkal elérte, továbbá az eredeti állapotot idéző fonott fűz kerítéssel, hogy a Tájház igazi muzeális intézmény lehessen.

A munkában közreműködők köszönetet mondanak mindenkinek, aki valamilyen módon, ötlettel, tanáccsal, tárgyakkal, személyes munkával hozzájárult ahhoz, hogy a település méltón képviseltesse magát ezen a múltunkat felidéző, kivételes eseményen.

A renovált Tájház bemutatásán túl más programot is nyújtott a település az idei Múzeumok Éjszakáján. A Művelődési Ház parkolójában a félig taktaharkányi Ciráda zenekar koncertjével és – tekintettel Szent Iván Éjszakájára – a Főnix Tűzzsonglőr csapat show műsorával várták a kilátogatókat, Ördög Melinda néptáncoktató vezetésével pedig táncolhattak is az egybegyűltek. Az ünnepi körítés a megújult Tájháznak is szólt, hiszen a helyiek nagy gonddal rendezték be a tárlatot, a végeredmény pedig egy olyan falusi tájház, mely valóban párját ritkítja nem csak a környékbeli települések tekintetében, de országhatáron innen is.

Vissza a főoldalra»














www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

© 2014-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.